Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Luni, 27 Aprilie 2020 19:16

Conferința științifico-practică a studenților specialităților „Pedagogie în învățământul primar” și „Pedagogie preșcolară”

 În cadrul proiectului „Promovarea şi dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice” implementat de C.E. PRO DIDACTICA cu sprijinul Fundației Pestalozzi din Elveția, Universitatea de Stat din Comrat, în perioada carantinei, când procesul de studii se desfășoară online, cu universitățile partenere, continuă promovarea și dezvoltarea competenței interculturale în formarea inițială a studenților-pedagoci, inclusiv în cadrul studierii disciplinelor cu profil pedagogic, diferitor tipuri de practică, activităților extracurriculare, astfel, pin pilotarea produselor curriculare, elaborate în cadrul proiectului.

În acest context, la data de 24 aprilie curent, s-a desfășurat Conferința științifico-practică „Educația interculturală: realități și perspective de realizare în contextul practicii pedagogice” a studenților specialităților „Pedagogie în învățământul primar” și „Pedagogie preșcolară” (în format online, platforma Zoom). Programul conferinței a parcurs în manieră interactivă, dezvăluind mai multe aspecte, conținuturi și lucrările individuale, realizate de studenţi pe dimensiunea EIC (majoritatea subiectelor fiind plasate pe platforma Moodle USC).

Din perspectiva interculturalității, au fost prezentate și analizate subiectele ce țin de importanţa educației interculturale în integrarea socioprofesională şi cea academică a practicanților; dezvoltarea competenței interculturale personale și formarea competenței nominalizate la copii (studenții: Uzun N., Micriucova L., Carmazinscaia A. ș.a.). Participanții conferinței au manifestat interes și activism în procesul derulării forumului, ceea ce motivează dezvoltarea în continuu  a competenței interculturale.

Printre problemele apărute, s-au evidențiat deficiențele comunicării virtuale, care limitează  saturația emoţională a celor ce învață și imposibilitatea de realizare a unor activități, inclusiv și conexiunea la distanţă. Discuțiile în cadrul conferinței, interesul sporit al studenţilor pentru subiectele abordate și opiniile lor, ne permit să concluzionăm că impactul proiectului „Promovarea şi dezvoltarea educaţiei interculturale în formarea iniţială a cadrelor didactice” este relevant și pozitiv.

Mulțumim celor 25 participanți și coordonatorilor acestora: Vlah Maria; lector univ., Levintii Galina, lector univ.

Maria Ianioglo, dr., conf.univ.,
coordonatorul local proiect EIC.

 

CONFERINȚĂ VIDEO

Prev Next