Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Marți, 27 Aprilie 2021 23:47

Olimpiada anuală de limba engleză la Departamentul de Limbi Străine

Deja prin tradiţie, pe baza Departamentului de Limbi Străine al Universităţii de Stat din Comrat, la data de 27 aprilie 2021, s-a desfăşurat olimpiada anuală de limba engleză, care a avut loc printre studenţi ai catedrei, precum şi ai catedrelor de limba găgăuză şi limba română, la care limba engleză este a doua specialitate.

Olimpiada a fost organizată de către profesorii Departamentului de Limbi Străine – N.V. Nacioglo şi P.D. Nicolaeva.

De memţionat este faptul, că olimpiada a creat un mare interes în rîndul studenţilor. Toţi erau entuziasmaţi şi gata să participe. Dorinţa lor de a paticipa la un astfel de eveniment oferă o evaluare fără ambiguitate a semnificaţiei olimpiadei.

Numărul total de studenţi care au participat la Olimpiada a fost 11.

Olimpiada a avut loc online: a fost organizată o conferinţă Zoom, la care s-au alăturat toţi participanţii la olimpiadă. Testul a fost plăsat pe platforma Moodle.

În mod tradiţional, toate sarcinile aveau un accent orientat spre profesional şi includeau 3 secţiuni: citirea unui text autentic în limba engleză, o parte lexicală şi gramaticală şi scrierea unui eseu pe tema propusă.

Scopul olimpiadei a fost popularizarea limbii engleze, creşterea motivaţiei de a învăţa limba engleză şi extinderea competenţelor socioculturale şi lingvistice ale studenţilor.

Pe baza rezultatelor olimpiadei, membrii jurului au luat următoarea decizie.

A recunoaşte “Câştigătorul” olimpiadei prin acordarea locului I următorului participant:

Aliona Uzun (studentă în anul I a Departamentului de Limbi Străine, specialitatea “Limba engleză şi germană”) – 9,56 puncte.

A recunoaşte următorii participanţi drept câştigători ai olimpiadei cu premiul locului II:

 Svetlana Ialanji (studentă în anul I a Departamentului de Limbi Străine, specialitatea “Limba engleză şi germană”) – 9,11 puncte;

Liudmila Croitor (studentă în anul III a Departamentului de Limbi Străine, specialitatea “Limba engleză şi germană”) – 8,61 puncte.

A recunoaşte următorii participanţi  ca câştigatori ai olimpiadei cu acordarea locului III:

Elena Mavrodi (studentă în anul II a Departamentului de Limbi Străine, specialitatea “Limba engleză şi germană”) – 8,28 puncte;

Maria Babova (studentă în anul I a Departamentului de Filologie Română, specialitatea “Limba şi literatura rusă. Limba engleză”) – 7,89 puncte.

Exprimăm recunoştinţa profundă tuturor participanţilor la olimpiadă şi le dorim în continuare succese, toate bune şi mari realizări în drumul spre studiu.