Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Luni, 29 Aprilie 2024 21:11

La Facultatea de Cultură Națională au organizat și desfășurat un training pentru viitorii profesori - Cum să facem față stresului de la examene

24 aprilie la Facultatea de Cultură Națională, profesorii catedrei pedagogie și psihologie Ibrișhim L.Y., Kucereanu S.G., Levintii G.G. și Byanova I.E. au organizat și desfășurat un training pentru viitorii profesori - Cum să facem față stresului de la examene.

 Scopul principal al trainingului a fost familiarizarea cu problema stresului și cu modalitățile de a face față stresului de examen.

Trainingul a avut loc în pragul sesiunii de examene de vară pentru studenții din anul I și II de studiu. Ideea trainingului este autodescoperirea, analiza resurselor personale și dezvoltarea competențelor sociale ale studenților de la specialitățile pedagogice.

În cadrul trainingului, studenții au învățat despre factorii care stimulează stresul, au explorat reacțiile tipice la stres.

Un element important al formării a fost familiarizarea cu strategiile de adaptare în gestionarea stresului. Au fost analizate modalitățile deja cunoscute și au fost discutate modalitățile propuse pentru a face față situațiilor stresante, pe baza strategiilor tipice de răspuns la stres pentru o personalitate. În cadrul cursului de formare a fost creat un portret al unei personalități rezistente la stres, precum și au fost sistematizate strategiile de răspuns la stres în timpul sesiunii (înainte de examen, în timpul examenului, după examen).

La finalul cursului, studenții au remarcat că anterior consideraseră stresul ca fiind întotdeauna o manifestare negativă. În timpul formării au aflat că eustresul pe termen scurt stimulează activitatea, dezvoltarea, distresul - ieșirea din zona de confort. Au recunoscut că au învățat multe despre stress, despre modalitățile de autoreglare și au marcat importanța trainingului înainte de sesiune.

Activitatea din cadrul trainingului i-a stimulat pe studenți să se gândească la modul în care să se antreneze în aplicarea strategiilor eficiente ca răspuns la stres.

Subiectul este relevant pentru studenți, viitori profesori, care se pregătesc pentru munca în sfera om - om. Această sferă este destul de stresantă și numai o persoană flexibilă, cu competențe de răspuns adecvat la stres, poate fi eficientă în profesia sa și în viața personală.

Le dorim tuturor succes la examene!

Prev Next