RO
Joi, 01 Iulie 2021 00:32

Masă rotundă „ÎMPREUNĂ SPRE O COMUNITATE INTERCULTURALĂ”

La data de 29 iunie curent, a fost desfășurată Masă rotundă „ÎMPREUNĂ SPRE O COMUNITATE INTERCULTURALĂ”, organizată de Facultatea Cultură Națională, Universitatea de Stat din Comrat și Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, Universitatea de Stat din Moldova în baza Acordului de colaborare, care prevede stabilirea și dezvoltarea comunicării academice și cooperarea între părți în formă și în domeniile de interes comun. Evenimentul a fost orientat spre crearea comunității academice interculturale prin intermediul diverselor strategii interactive. La masă rotundă au participat colegii și studenții programelor de studii: Pedagogie în învățământul primar. Pedagogie preșcolară; Pedagogie în învățământul primar. Limba și literatură găgăuză,  Universitatea de Stat din Comrat; precum și Pedagogie în învățământul primar și Limba engleză, Universitatea de Stat din Moldova.

Facilitatori: Maria IANIOGLO, dr., conf.univ., Universitatea de Stat din Comrat și Liudmila DARII, dr., conf.univ., Universitatea de Stat din Moldova după cunoaștere reciprocă. „Spargerea gheții”, prezentarea generală și familiarizarea cu conceptele fundamentale cu referire la interculturalitate, educație interculturală și prevederile proiectului „Promovarea şi dezvoltarea educaţiei interculturale (EIC) în formarea iniţială a cadrelor didactice” (faza 2), au organizat dezbateri cu participanții, provocând ccă 30 de participanți activi să se exprime în mod constructiv cu referire la perspectivele comunității în contextul globalizării, interacțiunii interculturale și discuții privind avantajele comunității interculturale. În cadrul evenimentului organizat online au fost utilizate prezentări Power Point, secvențe video, diverse aplicații: Padlet, LearningApps.org ș.a.

Participanții au apreciat mult  actualitatea și relevanța acestui eveniment, au menționat cu speranță că vor contribui împreună la formarea viitoarelor generații implementând o educație modernă.

Consemnare: Maria Ianioglo, dr., conf.univ., coordonator proiect EIC