Инновационный Инкубатор  Moodle KDU Центр непрерывного образования    
RO
Joi, 01 Aprilie 2021 12:49

Tekwill lansează programul „Better employment opportunities”

Tinând cont de parteneriatul stabilit între Universitătea de Stat din Comrat și Tekwill, precum și semnarea Memorandumului de Înțelegere pentru implementarea în UTA Găgăuzia a programelor Tekwill și dezvoltarea în Comrat a centrului de excelență TIC de tip Tekwill, venim cu invitația de a participa la o nouă inițiativă Tekwill. Vom fi bucuroși dacă aceasta va provoca interes în rândul studentilor la specialitati IT din cadrul Universității din Comrat. 

În urma discutiilor si negocierilor cu reprezentantii sectorului privat din republica moldova si internationali, precum si reprezentatnti ale organizatiilor non guvernamentale internationale, Tekwill a explorat posibilitatea de extindere a programelor educationale care vin sa pregateasca forta de munca calificata conform standardelor ocupationale internaționale. Astfel Tekwill a semnat un Memorandum de înțelegere cu organizatia StrategEast, SUA, care va acționa in calitate de mediator intre Tekwill și EPAM Systems. La randul sau, Epam Systems este o companie IT americană, cu valoarea de 2,2 miliarde USD cu sediul în Newtown, Pennsylvania, Statele Unite. Compania își are rădăcinile din Europa de Sud-Est și are acum birouri în 30 de țări din întreaga lume.  

Astfel, Tekwill lansează programul „Better employment opportunities”, ce are ca scop transferul cunoștințelor, experienței și a culturii de afaceri internaționale, contribuind la formarea specialistilor competenti in domeniul TIC. Participanții înaintați de către universitate și selectați de către EPAM vor beneficia de un program de mentorat individual din partea unui instructor înalt calificat din cadrul companiei EPAM Systems. Doar 20 de persoane vor avea posibilitatea sa urmeze acest program, în urma cărui vor putea obține propuneri de angajare la distanță într-o companie IT internațională.  

În acest sens, ne adresăm către Universitătea de Stat din Comrat, sa informeze studenții despre oportunitatile programului si sa identifice din randul celor interesați, cele mai potrivite candidaturi. 

Candidații eligibili la program sunt: 

  • studenții ultimului an de studii de la specialități IT; 
  • persoanele cu nivelul de cunoaștere a limbii engleze B1 sau mai avansat; 
  • studenții  ce posedă cunoștințe de bază în programare și/sau testare software; 
  • persoanele ce au posibilitatea sa contribuie cu 20% din costul integral de studii. 

Oferta educațională din cadrul programului: 

 

#    PROGRAM     DURATA  BURSA (80%)  COTA Student (20%) 
1  FRONT-END  6 luni/ 24 ore curs  1434 USD  366 USD  
2   JAVA  8 luni/ 32 ore curs  1864 USD  466 USD  
3  SOFTWARE TESTING  4 luni/ 16 ore curs  1040 USD  260 USD  
4  ASP.NET  8 luni/ 32 ore curs  1864 USD  466 USD  
5  ANDROID  8 luni/ 32 ore curs  1864 USD  466 USD  

În urma cursului va fi eliberat certificat internațional ce atestă cunoștințele și abilitățile dobândite în cadrul programului.
Suntem increzuti ca studentii de la specialitatile IT din cadrul Universității de Stat din Comrat au un potential promițător in domeniul in care isi fac studiile. Cu acest prilej, ivitam academia sa inainteze candidaturile studentilor eligibili si motivati sa persevereze in domeniul IT. 

Pentru a fi posibil de efectuat înregistrarea candidaților, rugăm să fie transmise listele cu următoarele informatii: 

  • numele și prenumele persoanelor,  
  • adresa de email, 
  • Nr. de telefon de contact  

Am aprecia transmiterea listelor cu informatia solicitata până pe 7 aprilie. 

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați în cazul în care veți avea careva întrebări. 

 
 
Cu respect,

Corina Damaschin, Project Manager

Moldovan Association of ICT Companies

t:  +373 695 90 019

9/11 Studentilor Str, Chisinau, Moldova

Prev Next