• 001.jpg
  • 013.jpg
  • 014.jpg
  • 015.jpg

Saptămîna Internaţională a Accesului Deschis...

Saptămîna Internaţională a Accesului Deschis
24-30 octombrie 2016

Partenerii  Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanţat de Programul Norvegian de Cooperare în domeniu lînvăţământului superior cu Eurasia, dezvoltat în parteneriat între Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea Transilvania din Braşov, România şi 18 biblioteci universitare din Moldova (Biblioteca Universităţii de Stat din Comrat) au planificat pentru Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2016 Maratonul arhivării publicaţiilor în repozitoriile instituţionale.
     Scopul Maratonului este de a arhiva în această zi (26 octombrie)  în repozitoriile instituţiilor din cadrul Proiectului cât mai multe publicaţii. Înainte de ora 9.00 va fi monitorizat nr. De publicaţii existente în RI din fiecare instituţie, iar după ora 16.00 vor fi totalizate rezultatele şi anunţaţi învingătorii.
     Înuniversitățile care nu au repozitoriu instituţional se va organiza în această zi (26 octombrie)  Ziua resurselor deschise şi vor fi promovate repozitoriile instituţionale din RM şi revistele din RM înregistrate pe platform deschise.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh (Institutional Repository in Medical Sciences)
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Balti ORA USARB (Open Research Archive Balti „Alecu Russo” State University)
Academia de Studii Economice a Moldovei IREK – ASEM (Institutional Repository of Economic Knowledge)
Universitatea de Stat din Moldova IR-MSU (Institutional Repository of Moldova State University)